join us


Junior adviseur/projectleider natuur en landschap

Zin om te werken aan de mooiste gebieden van Nederland?

Dan ben je bij Novaspring helemaal op je plek. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze junior die van aanpakken weet. Samen met jou onderzoeken we wat jouw interesses en ambities zijn. Wil je jezelf ontwikkelen tot allround adviseur, of projectleider? Jouw ontwikkeling staat voorop. Je wordt hierbij door zeer ervaren collega’s opgeleid en gecoacht.

Dus ben je ambitieus, lijkt het je een uitdaging om projecten te realiseren voor behoud en ontwikkeling van natuur, durf je verantwoordelijkheid te nemen en ben je niet bang om op de voorgrond te treden? Dan past deze functie vast bij jou!

Novaspring

Wij zijn een team bevlogen groenblauwe adviseurs en projectleiders, in 2021 gestart en we groeien op een gezonde manier. We zoeken uitdagingen op en gaan ze aan, we bedenken creatieve oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken. Samen gaan we altijd voor de hoogste kwaliteit en beste oplossing voor onze opdrachtgevers. We hebben een horizontale structuur met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Vertrouwen vormt de basis: afspraak is afspraak, we houden van korte lijntjes en een informele sfeer met ruimte voor een geintje.

Bij Novaspring werk je zelfstandig en in projectteams aan verschillende projecten. De ene dag schrijf je een projectplan voor het Programma Nieuwe Natuur. De andere dag zit je in een multidisciplinair team te werken aan een inrichtingsontwerp voor een Natura 2000-gebied, of loop je als toezichthouder op een uitvoeringsklus. Doordat we als bedrijf groeien zijn er ook voor jou volop kansen om mee te groeien.

Ons kantoor staat overigens midden tussen de bossen en weilanden in het buitengebied van Markelo, dus lekker de ruimte om de spanningsboog te doorbreken met een wandeling, een balletje trappen of een rondje op de fiets.

Wat ga je doen

Je werkt vanaf dag één mee in onze projecten en bent van de planvorming tot en met de realisatie betrokken. Je werkt in een compact team en je bent veel in contact met onze opdrachtgevers. Tot onze vaste groep van opdrachtgevers behoren Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en waterschappen.

Samen met hen werk je naar het einddoel toe. Wij leiden je op, waarbij je eerst verantwoordelijk wordt voor behapbare onderdelen in projecten. Zo groei je in je advies- en/of projectleidersrol om na verloop van tijd steeds meer en grotere projecten op te pakken.

Je werkzaamheden zijn zeker in het begin zeer afwisselend. Zo word je bijvoorbeeld medeverantwoordelijk voor de projectorganisatie, het uitvragen van onderzoeken, het aanvragen van vergunningen en stel je deelontwerpen, uitvoeringscontracten en projectplannen op. Daarnaast leer je onze opdrachtgevers te adviseren op inhoud en proces. Vaak een uitdagende klus. Tijdens de uitvoeringsfase krijg je de mogelijkheid om als toezichthouder praktische kennis op te doen.

Een dag als junior adviseur/projectleider

Je dag kan zomaar bestaan uit een overleg op locatie waarbij je praat over het schetsontwerp voor nieuwe natuur, daarna een ijsje halen, opgevolgd door een intern overleg over de planning van een project, het uitzetten van een bodemonderzoek en het opstellen van een projectplan met kostenraming voor een opgave in een N2000 gebied. De volgende dag werk je inhoudelijk aan één project. Aan jou de taak om alles in goede banen te leiden.

De diversiteit van onze projecten is door het jaar heen groot. Om je een idee te geven vind je hieronder enkele projecten waaraan we werken.

  • Inrichtingsproject Natura 2000 WaardeVOL Brummen, voor het waterschap en partner Natuurmonumenten stellen we het inrichtingsplan en ontwerp op voor drie deelgebieden. De ontwerpen omvatten maatregelen voor het versterken van natuurwaarden, hydrologische omstandigheden en de landschappelijke kwaliteit.
  • Hydrologisch herstel vanuit het programma Zoetwatervoorziening Oost Nederland (ZON). Hiervoor ontzorgen we verschillende opdrachtgevers bij alle stappen om tot hydrologisch herstel van bijvoorbeeld Landgoed Eerde en verschillende beek- en bronsystemen op de stuwwal bij Enschede te komen.
  • Voor de restauratie van het rijksmonumentale park van buitenplaats Over Holland begeleiden we Utrechts Landschap bij het opstellen van ontwerpen, financiën en de uitvoering. Het complete plaatje dus eigenlijk.

Meer projecten vind je op onze projectpagina.

Wie ben jij?

Je wilt presteren, jezelf ontwikkelen en hebt respect voor onze groene leefomgeving. Het liefst heb je tot 5 jaar werkervaring en een opleiding gevolgd aan Van Hall Larenstein, of een andere volgens jou relevante opleiding. Je gaat daadkrachtig en doordacht te werk. Als je een probleem ziet kom je met een oplossing. Je herkent jezelf in de volgende competenties:

  • Ambitieus; aanpakken, er vol voor gaan en stappen maken voelt voor jou natuurlijk. Meedenken en mensen oprecht advies geven om het doel te bereiken geven jou energie.
  • Communicatief; kletsen op allerlei niveaus vind je leuk en je voelt snel aan hoe je met verschillende mensen moet communiceren, waarbij respect voorop staat.
  • Zelfstandig en ondernemend; als je ergens verantwoordelijk voor bent ga je ervoor. Je vraagt en komt met voorstellen. Achteroverleunen en afwachten zit niet in je systeem. Je ziet kansen en onderneemt actie. Je vindt het leuk om mee te bouwen aan een groeiend Novaspring.
  • Teamgeest; je werkt graag in een team, zowel binnen Novaspring als met onze opdrachtgevers, en je bent gezond flexibel.

Contract

Een contract dat bij jou past, 32-40 uur per week, startsalaris €2.200,- tot €3.200,- afhankelijk van kennis en ervaring. De eerste periode vinden we het fijn als je met name op kantoor werkt, na de opstartperiode behoort 1 á 2 dagen per week thuiswerken zeker tot de mogelijkheden. De rest bespreken we graag tijdens een persoonlijk gesprek zodat we uitkomen op het beste contract voor beide partijen.

Nieuwsgierig?

Kijk op www.novaspring.nl/overons wie mogelijk je nieuwe collega’s worden. Heb je vragen? Bel dan met Joris op 06 – 460 232 23.

Stuur je motivatie en CV voor 1 oktober 2022 naar j.engelbertink@novaspring.nl.

*Dankjewel recruiters voor het lezen van onze vacaturetekst, voor deze functie zoeken we graag zelf een nieuwe collega.

Terug naar vacatures