join us


Projectleider/adviseur natuur- en cultuurtechniek

Relaxte stijl, alles onder controle, jouw stempel drukken op het proces én de inhoud en zo nu en dan ook nog eens lekker naar buiten?

Dan ben je bij Novaspring helemaal op je plek. Wij zijn op zoek naar een projectleider die ook warm wordt van de inhoud, of juist een adviseur die ook het proces in goede banen kan leiden. Je ziet jezelf projecten intern en extern leiden en samen met je collega’s een inhoudelijke invulling geven aan uitdagende groenblauwe projecten.

Dus ben je ambitieus, lijkt het je een uitdaging om projecten te realiseren voor behoud en ontwikkeling van natuur, durf je verantwoordelijkheid te nemen en ben je niet bang om op de voorgrond te treden? Dan past deze functie vast bij jou!

Novaspring

Wij zijn een team bevlogen groenblauwe adviseurs en projectleiders, in 2021 gestart en we groeien op een gezonde manier. We zoeken uitdagingen op en gaan ze aan, we bedenken creatieve oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken. Samen gaan we altijd voor de hoogste kwaliteit en beste oplossing voor onze opdrachtgevers. We hebben een horizontale bedrijfsstructuur met veel ruimte voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Vertrouwen vormt de basis: afspraak is afspraak, we houden van korte lijntjes en een informele sfeer met ruimte voor een geintje.

Bij Novaspring werk je zelfstandig en in projectteams aan verschillende projecten. De ene dag schrijf je een projectplan voor het Programma Nieuwe Natuur. De andere dag zit je in een multidisciplinair team te werken aan een inrichtingsontwerp voor een Natura 2000-gebied, of loop je als toezichthouder op een uitvoeringsklus. Doordat we als bedrijf groeien zijn er ook voor jou volop kansen om mee te groeien.

Ons kantoor staat overigens midden tussen de bossen en weilanden in het buitengebied van Markelo, dus lekker de ruimte om de spanningsboog te doorbreken met een wandeling, een balletje trappen of een rondje op de fiets.

Wat ga je doen

Je werkt vanaf dag één aan multidisciplinaire projecten en bent betrokken bij het hele proces van de planvorming tot de uitvoering. Bij Novaspring werk je meestal met een compact intern en/of extern team. Als projectleider/ adviseur ben je in de lead om projecten tot een goed resultaat te leiden.

In het begin zijn je rol en werkzaamheden zeer afwisselend om zo te ontdekken wat het best bij jou past. Je pakt zelfstandig projecten op met een collega projectleider op de achtergrond, of je draait mee in een project en wordt verantwoordelijk voor diverse onderdelen om zo onze opdrachtgevers te leren kennen. Onze projectleiders richten zich zowel op de inhoud als op het proces. We werken net zo makkelijk een ontwerp uit of schrijven een contract als dat we een vergadering leiden, of de projectplanning opstellen. Natuurlijk met ieder zijn persoonlijke voorkeur en specialiteit.

Een dag als projectleider adviseur

Je dag kan zomaar bestaan uit een veldbezoek in de Wieden opgevolgd door een startoverleg voor een project voor de ontwikkeling van veenmosrietland. Na het overleg een visje eten en blik je nog even terug op het overleg. Weer terug op kantoor of vanuit huis vervolg je de dag met het redigeren van een projectplan. Voor het einde van de dag stel je de notulen en een actielijst op van het startoverleg van vanochtend. De acties die hier uit voortkomen pak je de aankomende dagen op. In de tussentijd bel je nog even met een projectleider van het waterschap en overleg met je collega over de benodigde vergunningen en onderzoeken voor zijn project. De volgende dag kan je een hele dag inhoudelijk besteden aan het opstellen van een bestek, of vraagt een vergunning aan, bespreek je de weekplanning met je collega’s en schrijf je een offerte voor een nieuw project. Heel divers dus, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

De diversiteit van onze projecten is door het jaar heen groot. Om je een idee te geven vind je hieronder enkele projecten waaraan we werken.

  • Inrichtingsproject Natura 2000 WaardeVOL Brummen, voor het waterschap en partner Natuurmonumenten stellen we het inrichtingsplan en ontwerp op voor drie deelgebieden. De ontwerpen omvatten maatregelen voor het versterken van natuurwaarden, hydrologische omstandigheden en de landschappelijke kwaliteit.
  • Hydrologisch herstel vanuit het programma Zoetwatervoorziening Oost Nederland (ZON). Hiervoor ontzorgen we verschillende opdrachtgevers bij alle stappen om tot hydrologisch herstel van bijvoorbeeld Landgoed Eerde en verschillende beek- en bronsystemen op de stuwwal bij Enschede te komen.
  • Voor de restauratie van het rijksmonumentale park van buitenplaats Over Holland begeleiden we Utrechts Landschap bij het opstellen van ontwerpen, financiën en de uitvoering. Het complete plaatje dus eigenlijk.

Meer projecten vind je op onze projectpagina.

Wie ben jij?

Je voelt je prettig bij het nemen van verantwoordelijkheid, wilt je blijven ontwikkelen en je hebt een groenblauw hart. Het liefst heb je +2 jaar werkervaring en een opleiding gevolgd aan Van Hall Larenstein, of een andere volgens jou relevante opleiding zoals een technische opleiding aan Saxion of Windesheim. Je herkent jezelf in de volgende competenties:

  • Gedreven & Ambitieus; je bent ambitieus, stelt jezelf doelen en doet je uiterste best om deze te behalen. Initiatief nemen, aanpakken, er vol voor gaan en stappen maken voelt voor jou natuurlijk. Anderen neem je graag mee in je enthousiasme. Het lijkt je leuk om mee te bouwen aan een groeiend Novaspring.
  • Oplossingsgericht; obstakels herken je snel. Zowel inhoudelijk als procesmatig. Je gaat graag de uitdaging aan om te zoeken naar de best passende oplossing. Meedenken en mensen oprecht advies geven om samen het doel te bereiken geven jou energie. Je vraagt en komt met voorstellen.
  • Communicatief sterk; kletsen op allerlei niveaus vind je leuk en je voelt snel aan hoe je met verschillende mensen moet communiceren, altijd met respect voor de ander. Onze opdrachtgevers zijn voor ons belangrijk, je luistert naar ze, ontzorgt ze en communiceert helder. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en je bent assertief.
  • Verantwoordelijk; als je een afspraak maakt sta je ervoor. Ook als het een keer iets minder gaat laat je het niet op zijn beloop. Je helpt graag je collega’s als het een keer nodig is. Je maakt je keuzes in het belang van onze opdrachtgevers en je collega’s, zonder jezelf uit het oog te verliezen. Het bewaken van de kwaliteit, planning en financiën is bij jou in goede handen.
  • Teamspeler; Je werkt graag in een team, zowel binnen Novaspring als met onze opdrachtgevers, en je bent gezond flexibel. Je vindt het leuk om je kennis te delen met jonge professionals en bij te dragen aan hun (professionele) ontwikkeling.

 

Contract

Een contract dat bij jou past, 28-40 uur per week, startsalaris afhankelijk van kennis en ervaring. Je eigen werkplek op ons kantoor in Markelo. De eerste periode vinden we het fijn als je met name op kantoor werkt, na de opstartperiode behoort 1 á 2 dagen per week thuiswerken zeker tot de mogelijkheden. De rest bespreken we graag tijdens een persoonlijk gesprek zodat we uitkomen op het beste contract voor beide partijen.

 

Nieuwsgierig?

Kijk op www.novaspring.nl/overons wie mogelijk je nieuwe collega’s worden. Heb je vragen? Bel dan met Joris op 06 – 460 232 23.

Stuur je motivatie en CV voor 1 oktober 2022 naar j.engelbertink@novaspring.nl.

*Dankjewel recruiters voor het lezen van onze vacaturetekst, voor deze functie zoeken we graag zelf een nieuwe collega.

Terug naar vacatures